Over SEM Design


 

 

De passie 

SEM Design is in 2014 opgezet door Sem Guyt. Sem bleek op de technische school tijdens zijn eerste aanraking met een lasapparaat al een natuurtalent. Dit werd niet gewaardeerd door de leraar, die dacht dat Sem onder zijn opdracht uit probeerde te komen en iemand anders had laten lassen. Al snel geloofde de leraar in zijn talenten en gedurende de opleiding is Sem de beste lasser van Zuid-Holland geworden en uiteindelijk de 2e van Nederland. Sem haalde verschijdene papieren en certificaten die zijn specialiteit ondersteunen. 

De missie

Sem werd gesteund door zijn pa, die ook een eigen bedrijf had opgezet. Hij mocht niet bij z'n pa werken en moest zijn dromen achterna. Na als lasser aan de slag te gaan, raakte Sem al snel verveeld. Hij kreeg niet de vrijheid om zijn talenten te ontwikkelen. Toen zijn pa een nieuwe tafel nodig had, ging Sem zonder twijfel aan de slag met het lassen van een onderstel. De eikenhouten tafel werd een kunstwerk en dit viel gasten gelijk op. Al snel stroomde de opdrachten binnen en besloot Sem zijn huidige baan te laten vallen en SEM Design op te starten met als doel zoveel mogelijk creatieve, unieke en opvallende tafels te ontwerpen. 

De materialen 

De passie voor lassen, houtbewerken en het ontwerpen van unieke meubelstukken staan bij SEM Design centraal. SEM Design specialiseert zich in het ontwikkelen van unieke tafels gemaakt van houtsoorten als eiken, beuken, iepen, noten en bijvoorbeeld mahonie. Tafelbladen worden persoonlijk uitgezocht, gezaagd en gedroogd. De onderstellen worden met veel zorg en vakmanschap op maat samengesteld en gelast.

Wat SEM Design meubelstukken zo uniek maken is dat deze afgewerkt kunnen worden met de hoogste kwaliteit epoxy. Deze epoxy is van bijzonder goede kwaliteit, glashelder en zeer krasvast. De tafels krijgen hierdoor een gladde, bijzondere afwerking, transparant of met een kleurtje. 

De visie

Service en kwaliteit staan bij SEM Design bovenaan. Het ontwerpen van een interieur is een persoonlijk process en bij SEM Design is het dan ook belangrijk dat de klant deelneemt aan de beleving en ontwikkeling van op maat gemaakte meubelstukken.